Διατροφή

Κρητική Διατροφή

Δημιουργία ελαιώνα βιολογικής παραγωγής

Κατάλληλη τοποθεσία Πριν τη δημιουργία ή εγκατάσταση νέου ελαιώνα βιολογικής παραγωγής είναι απαραίτητο να μελετηθούν και συνεκτιμηθούν οι εδαφοκλιματολογικές συνθήκες της περιοχής. Τοποθεσίες με περιορισμένη ηλιοφάνεια, μακρές περιόδους σκίασης και παγετόπληκτες περιοχές πρέπει όσο το δυνατό να αποφεύγονται. Παραθαλάσσιες περιοχές

ΔΙαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρική στην Κρήτη

Οι συνδυασμοί είναι λιτοί και ευρηματικοί. Τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται είναι πάντα εδώδιμα και εποχιακά. Στόχος η μέγιστη αξιοποίηση τους και η γευστική ανάδειξη της ατομικότητας τους. Το ελαιόλαδο είναι η μία και μοναδική λιπαρή ουσία που χρησιμοποιείται από τα Μινωικά

ΔΙαβάστε Περισσότερα »

Η Ιστορία Κρητικής Διατροφής

Από τα ευρήματα των αρχαιολογικών ανασκαφών φαίνεται πως και οι αρχαίοι Κρήτες, οι Μινωίτες, κατανάλωναν πριν από 4000 χρόνια τα ίδια σχεδόν προϊόντα που καταναλώνει και ο σημερινός κρητικός. Στα ανάκτορα της μινωικής εποχής βρέθηκαν τα μεγάλα πιθάρια για το

ΔΙαβάστε Περισσότερα »

Το Κρητικό Ελαιόλαδο

Έχει αναφερθεί ότι η ελιά καλλιεργήθηκε στην Κρήτη γύρω στα 3000 π.χ. Στην αρχαία Ελλάδα ο Διοσκουρίδης και ο Διοκλής ύμνησαν τις ιαματικές της ιδιότητες, ο Αναξαγόρας και ο Εμπεδοκλής ερεύνησαν την ιστορική της διαδρομή. Ο Αριστοτέλης ανήγαγε την ελαιοκομία

ΔΙαβάστε Περισσότερα »

Συνεισφορά Επιχειρήσεων

Συνεισφορά των τυποποιητικών και μεταποιητικών επιχειρήσεων του νησιού, στην διασφάλιση της Κρητικής Διατροφής.

Κύλιση στην κορυφή